Foto: Facebook OK Bosna

Pomoćni trener OK Bosna iz Sarajeva, Almer Adrović rekao je za naš portal da su u klubu formirali novu Upravu i da su im ambicije velike u novoj sezoni.

Odbojkaši Bosne, kao i svi bili su prinuđeni da prekinu sezonu i treninge sredinom marta zbog virusa korona. Adrović ističe da su se igrači snalazili, radili individualno koliko je ko mogao. Za to vrijeme desile su se promjene u klubu.

Uspjeli smo da formiramo novu Upravu kluba, gdje se uz postojeće članove pridružilo još nekoliko bivših odbojkaša Bosne. Takođe smo pojačali i naš stručni štab, pošto je ponovo sa nama jedan od najvećih znalaca odbojke sa ovih prostora prof. dr. Ifet Mahmutović” – kazao je Adrović.

U tim su doveli i tri nova pojačanja i to Amara Hasanovića, Kenana Fejzića i Hasana Hadžića, a formirali su još jednu ekipu gdje će mladi odbojkaši igrati u Superligi Federacije BiH.

Pojačali smo i igrački kadar dovođenjem tri juniorska reprezentativca, a jedan naš stari član se ponovo vratio u ekipu. Što se tiče kluba, naše ambicije su velike i iskreno se nadamo vrhu tabele. Moram da naglasim da smo formirali još jednu ekipu koja će se takmičiti u Superligi FBiH. To je mlada ekipa koja je prošla školu odbojke, i cilj nam je da se ti momci izgrade u prave igrače i steknu potrebno iskustvo” – dodao je Adrović.

Odbojkaši Bosne prvi meč Premijer lige igraju danas u 16 časova kada dočekuju odbojkaše Modriče.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime