Foto:REUTERS/Anne-Christine Poujoulat

Rukometna reprezentacija Francuske savladala je u trećem kolu Olimpijskih igara selekciju Njemačke sa 30:29, dok su pobjede ostvarili Egipat, Norveška i Španija. 

Nakon što su izgubili od Španije golom razlike, Njemačka je doživjela istu sudbinu i protiv Francuske. Ovaj put su Francuzi su pred kraj imali prednost od dva gola prednosti, a Nijemci su uspjeli da samo ublaže na -1 (30:29). Najefikasniji na meču bio je Timo Kastening sa sedam golova, a kod pobjednika Dika Mem je postigao šest. 

Norveška je ostvarila sigurnu pobjedu protiv ekipe Argentine sa 27:23, a prema navici najviše golova i to sedam postigao je Sander Sagosen, dok se u Argentini istakli Ignasio Pizaro i Dijego Simone sa po pet golova. 

Španije je bila bolja od Brazila sa 32:25 i nastavila je niz nepobjedivosti. Najviše golova na meču, i to šest postigao je Žoao Pedro Silva, a Feran Sole je dao pet golova. 

Egipat je pobjedom protiv Japana od 33:29, došao veoma blizu plasmana u četvrtfinale, a najefikasniji su bili Šinosuke Tokuda i Ahmed Elahmar sa po osam golova. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime