Olimpijski komitet nagradio Lanu Pudar sa 30 hiljada KM

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine uputio je čestitke Lani Pudar, porodici, Plivačkom savezu BiH, klubu i trenerima na ostvarenoj A normi za Olimpijske igre Pariz 2024.

S obzirom da je Lana Pudar prva i do sada jedina ispunila A normu za Olimpijske igre Pariz 2024, Izvršni komitet OK BiH je na prijedlog Predsjedništva OK BiH odobrio dodatna sredstva u visini od 30.000 KM za nastavak priprema i nastupe do početka Olimpijskih igara Pariz 2024, sa ciljem postizanja što boljih rezultata do i na Olimpijskim igrama Pariz 2024, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

To je nastavak „Programa+“ OK BiH za bh. najbolje sportiste, odnosno evidentne Olimpijske kandidate za OI Pariz 2024 kao što je Lana Pudar.

Tim programom OK BiH konkretno podržava vrhunske sportiste/potencijalne olimpijce u njihovim naporima da ostvare vrhunske rezultate na Olimpijskim igrama Pariz 2024.

OK BiH će podržati i druge vrhunske sportiste koji osvoje A normu za OI Pariz 2024 od momenta ostvarenja A norme.

OK BiH stipendira 14 sportista za OI Pariz 2024, potencijalnih olimpijaca, u trajanju od 32 mjeseca, a pet najboljih olimpijaca pored redovne stipendije podržava sa dodatnim sredstvima kroz „Program+“.

“Nadamo se da će i ministarstva i institucije BiH nadležne za finansiranje sporta slijediti primjer podrške vrhunskim sportistima kao što to čini nebudžetski korisnik Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine” – navode iz tog komiteta.

Postavi odgovor