Foto: USA Today Sports/Reuters

Najbolji igrač Orlando Medžika, Nikola Vučević, dio je trejda u kojem napušta franšizu sa Floride, a zadužiće košarkašku uniformu čuvenih Čikago Bulsa. 

Uz crnogorskog centra dio “paketa” je i veteran Al Faruk Aminu, dok će u suprotnom pravcu krenuti Oto Porter i Vendel Karter Junior, kao i prva pika prve runde u godinama koje su ispred nas. 

Vučević je u Orlando stigao sada već daleke 2012. godine, a njegova igra kako se u godine prolazile razvijala se u takvom smislu da je uspio nadograditi svoje ofanzivne sposobnosti do te mjere da je i te kako poželjna “roba” u NBA ligi.

Prije svega dvije sezone kada je shvatio da se budućnost košarke sve više razvija u smislu visokih igrača koji su u stanju šutirati sa distance, Vučević je ubacio taj segment u svoju igru čime je praktički postao neodbranjiv na protivničkoj polovini terena. 

Koliko mogu “Bikovi” predvođeni novopridošlim Vučevićem i liderom u dosadašnjem dijelu sezone, Zek Lavinu, pokazaće preostali dio regularnog dijela NBA lige u kojem franšiza iz Ilionisa želi ostvariti plasman u doigravanje. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime