Foto: Printscreen

Iako se već mjesecima govori o velikoj borbi dvojice teškaša Tajsona Fjurija i Entonija Džošue, otac “Kralja cigana” rekao da je on ne zna da su oni potpisali bilo kakav ugovor.

Navodno postignut je dogovor od dvije borbe od kojih bi prva bila istorijska jer bi prvi put u istoriji boksa ulog bio sva četiri pojasa. Ipak, datuma još uvijek nema što baca sumnju na ovaj događaj.

“Šta su potpisali? Ništa oni nisu potpisali ispred mojih očiju. Nemaju datum, rok, ništa. Šta znači ako ne možeš dogovoriti datum? Šta znači ako niko nije spreman uložiti svoj novac? Samo dolaze i govore: ‘Ja ću platiti borbu, ja ću organizovati borbu’. Gdje su ti ljudi? To je pozicija za koju ja mislim da oni ne mogu završiti zajedno. Previše je velika stvar za svijet u kojem se trenutku nalazi. Mislim da nije dobar tajming” – rekao je “Fjuri Senior” za “BT Sport“.

Iako datuma nema, oba boksera se ponašaju kao da je sve dogovoreno. Džošua je već krenuo sa pripremama, pa je tako angažovao i Flojda Mejvedera da mu bude u uglu.

5 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime