Pandža pružio veliku podršku mladom kolegi: "Domaći vrijede, treba im se vjerovati"

Josip Pandža, trener Budućnosti, putem Facebook-a je pružio veliku podršku Admiru Džihanu, novom treneru Proma.

Podsjećamo, Admir Džihan ima samo 26 godina, a u nastavku sezone će sa klupe predvoditi Promo, koji je u debiju svog novog stratega savladao Mladost.

“Pred početak sezone nagovarao sam predsjednika KK Promo Donji Vakuf da postavi Admira Džihana za prvog trenera. Iz niza okolnosti, to se nije desilo, a odlučili su se svakako za vrhunsko rješenje Nevena Nikolića tako da moja žal nije bila velika. U 4. kolu spletom okolnosti Admir Džihan, zvani Borac je postao prvi trener KK Promo Donji Vakuf i dobio je tešku utakmicu u Mrkonjić Gradu. Borac je omiljen lik u društvu, izuzetno harizmatičan i iz vrhunske obitelji.

Porazna je činjenica koju sam pročitao, da su od prvih pet strijelaca u ligi, četiri stranca. Kada smo državu dali strancima, Ligu strancima, ne vjerujemo svojima, Admir Džihan je domaće osvježenje. Za trenera su bitni talenat, samopouzdanje, samokritika, iskustvo i podrška kluba. Iskustvo se stiče, a klub ako da podršku može napraviti svog trenera, gradu i publici na ponos. Igrač se rađa, trener se postaje. Još jednom se pokazalo da kod nas postoje talenti, ali se ponište jer vjerujemo strancima koji u svojim Državama nisu bitni, čast izuzecima.

PS sinoć smo igrali protiv Leotara i to je utakmica u kojoj će najmanje stranaca biti na terenu kroz cijelu sezonu. Dobio nas je Gošanin koji je mladi domaći igrač. Ako smo već morali izgubiti, jer je Leotar bio bolji, drago mi je da nas je taj momak dobio. Domaći vrijede, treba im se vjerovati. Ovaj post je o mom novom kolegi, koji je usput bio moj igrač. Želim ti skromnost i sreću da napraviš vrhunsku karijeru. Sretno ‘Borac’, sretno Promo” – poručio je Josip Pandža.

Džihan je rođen 4. maja 1996. godine i trenutno je ubjedljivo najmlađi trener Lige BiH. Igračku karijeru je završio prošle sezone, upravo u Promu, gdje je potom bio asistent Bobanu Niniću.

Postavi odgovor