Foto: Info Bijeljina

Novi trener Bosne Meridianbet Josip Pandža rekao je za “Raport” da će sastav tima zavisiti od toga da li će ekipa igrati u ABA 2 ligi. 

Pandža je u Bosnu Meridianbet došao iz bijeljinske Budućnosti i rekao je da je dosta igrača na spisku želja.

“Od pritiska ne bježim niti ga se plašim. Stvari se dobro redaju. Znam da će biti dobro, vjerujem u to. Mislim da imamo dobru viziju. Vjerujem da ćemo imati stabilne finansije i da nećemo promašiti sa igračima. Imamo vremena da formiramo respektabilan sastav. Mi smo već pregovarali s nekim od igrača iz prošle sezone. Interesantni su nam i mnogi igrači s reprezentativnih spiskova, što seniorske, što mlađih selekcija BiH. Interes je da u Bosnu dovedemo sve što je dobro od bh. košarkaša. To je logično. Međutim, odmah da kažem da nećemo biti ničiji bankomat i preplaćivati igrače. Neki previše dižu cijenu. Ko bude realan, sa njim ćemo sarađivati. Sa ostalima nećemo” – rekao je Pandža i dodaje:

“Klubovi koji igraju ABA 1 su vlasnici i ABA 2 lige. Mislim da bi oni trebali imati sjednicu Skupštine oko 15. jula. Tad bismo trebali znati ko je od klubova unutra, a ko ne. Imamo neka obećanja, ali je to sve na dugom štapu dok ne postane zvanično. Od toga zavisi i angažman pojedinih igrača, jer je nekima prioritet ABA liga. To bi mogao biti problem. Ali, šta god da bude, vjerujem da ćemo se snaći. Vjerujem da možemo biti hit sezone”.

Istakao je da nema problema sa pritiskom i da zna da se Sarajevo uželjelo košarke.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime