Partizanova noćna mora zvana - skok

Igrači Partizana sinoć su doživjeli četvrti poraz u Evroligi ove sezone, a jedan od glavnih razloga je loš skok. 

Imao je Partizan vođstvo do sekundu prije kraja, no nakon promašaja Kodija Miler-Mekintajera u skoku je bio najbolji Čima Moneke. Došao je do lopte, a onda je Ognjen Jaramaz napravio faul za dva slobodna koja je igrač Baskonije iskoristio. Sinoć je tim Željka Obradovića dozvolio čak 16 ofanzivnih skokova protivniku, dok je Partizan imao samo dva. 

Partizanovi protivnici u prosjeku imaju 13 ofanzivnih skokova, dok napredna statistika kaže da su crno-bijeli uz Monako najgori u ovom segmentu u prvih šest kola Evrolige. Igrači Partizana uhvate tek 62% lopti koje se odbiju od obruča poslije promašaja protivnika. To znači da od tri promašena šuta, protivnik sigurno ima bar jednu dodatnu priliku da postigne poene.

Ove godine u centarskoj liniji šampion ABA lige ima Frenka Kaminskog, Tristana Vukčevića i Balšu Koprivicu. Za igranje Evrolige to je očigledno slabija linija, jer u protivničkim redovima među centrima ima igrača koji su u Evroligi već dugi niz godina, a takođe ima i onih sa NBA iskustvom. 

avramovic vukcevic
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Kroz medije se posljednje vrijeme spominje da bi u redove Partizana trebao doći brazilski centar Bruno Kaboklo koji ima iskustvo igranja u NBA ligi. Sigurno je da će on dosta značiti prije svega u segmentu zaštite koša, jer ima dosta više iskustva od trojice centara koje Partizana ima. Sigurno je da je ekipi mnoge planove poremetilo to što Nikola Mirotić nije došao, jer bi dosta značio pod košem.

Sada Obradović sa svojim saradnicima ima veliki zadatak da što prije pronađe način kako da smanji taj broj skokova koji se dopušta protivnicima.

“Prvo poluvrijeme imali smo velikih problema sa njihovim ofanzivnim skokom, u nastavku smo počeli da gradimo koš bolje, ali je onda upravo jedan skok riješio utakmicu. Bili smo blizu, ali” – kazao je Obradović nakon utakmice. 

U narednom kolu im u goste dolazi Fenerbahče koji ima tri skoka više u prosjeku od Partizana i dosta iskusniju centarsku liniju sa Sertačom Šanlijem, Džonatanom Motlijem i Jorgosom Papajanisom. Spoljnja linija će sigurno morati dosta bolje odigrati ovaj duel, jer je očigledno da će turski tim imati prednost pod košem da bi Partizan upisao treću pobjedu ove sezone. 

 

Postavi odgovor