Pešić pričao o igranju Jokića i Teodosića za reprezentaciju na Olimpijskim igrama

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić je u razgovoru za RTS pričao o šansama da Nikola Jokić i Miloš Teodosić zaigraju na predstojećim Olimpijskim igrama.

Pešić je za Jokića rekao da je još prerano pričati da li će on igrati u Parizu.

“Dobra je stvar da definitivno imamo ekipu i igrače koji ne samo što žele da igraju za reprezentaciju, to se nikada nije postavljalo. Iako naravno u medijima se uvek postavlja pitanje zašto ovaj igra, zašto ovaj ne igra, pa ponekad su i navijači ljuti i na Jokića i na neke druge igrače. Međutim, treba razumeti da je sve to dosta teško zbog takvog sistema takmičenja gde je mnogo utakmica, dolazi do povrede, dolazi do mentalnog zamora, ja bih rekao” – zaključio je Pešić.

Onda je pričao o Milošu Teodosiću.

“Ponekad se podrazumijeva da u reprezentaciji treba da igraju 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali oni koji se najbolje između sebe slažu” – kazao je Pešić i nastavio:

“Jednoj ekipi, naravno, za vrhunske rezultate potrebni su i izuzetni igrači. To znači igrači visokog kvaliteta, jer na kraju krajeva košarka je takav sport da u neizvjesnim, u teškim utakmicama, igrači donose odluke u zadnjim sekundama”.

Podsjetimo da je Srbija osvajanjem sreba na Svjetskom prvenstvu osigurala put na Olimpijske igre, što će joj biti drugo učešće na posljednjih pet Igara.

Postavi odgovor