Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U okviru prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci, Srbija je večeras u Beogradu savladala Letoniju sa 101:100.

Svetislav Pešić, trener “Orlova”, na pres konferenciji poslije utakmice je između ostalog izjavio sljedeće:

“Najveći i najbolji kvalitet koji sam vidio večeras je vjerovanje da možemo da pobijedimo utakmicu. Mi treneri znamo koliko je teško igrati protiv ekipe koja, ne mogu da kažem da ima ovakav dan, nego ima talenat za šut koji je najbolji u Evropi. Mi mislimo da smo najbolji na svijetu i u Evropi, a još uvijek nismo, jer to moramo da dokazujemo u narednim godinama.

Najvažnije je da je mnogo teško vratiti se u utakmicu nekoliko puta i pronaći mentalnu snagu protiv ovakve ekipe. Napravili smo odbranu, a oni su i dalje sve držali u svojim rukama. Moram da kažem, publika nas je podigla. U takvoj situaciji je povećan moral ekipe i volio bih da tako bude i u sljedećim utakmicama”.

Pešić
Foto: Alfredas Pliadis/Xinhua

U nastavku, dotakao se povrede Alena Smailagića u četvrtoj četvrtini:

“On je imao povredu zgloba. Ništa nije opasno, ali vidjećemo šta će se dešavati sutra ujutru kada se probudi. To je povreda koja može da bude bezazlena, ali može da otekne i da ima problema. On je hrabar momak, imao je veliku želju da igra”.

U narednom kolu, Srbija će igrati protiv Belgije u gostima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime