Kosarka Euroleague season 2015-2016 Euroleague Crvena Zvezda v FC Bayern Munich head coach Svetislav Pesic Beograd, 18.12.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nakon što Igor Kokoškov nije uspio da sa reprezentacijom Srbije izbori plasman na Olimpijske igre, danas se pojavila informacija da bi novi selektor mogao postati Svetislav Pešić.

Iako i dalje nije poznato da li će Kokoškov ostati selektor, Pešić je postao veliki kandidat da dođe na njegovo mjesto i pokuša ponoviti uspjeh iz Turske 2001. godine i Indijanapolisa godinu kasnije kada je sa reprezentacijom postao prvak Evrope i svijeta, što su inače posljednje zlatne medalje za srpsku mušku košarku.

Meni nije potrebna nikakva promocija. Ja sam uvijek spreman da pomognem, a to mogu i na druge načine. Mogu da pomognem, ne samo našoj reprezentaciji, nego ukupno srpskoj košarci. Toliko od mene, trenutno sam na odmoru i ne želim da učestvujem u bilo kakvoj promociji” – izjavio je Pešić za “Sportklub“.

Pored popularnog Karija kandidati su opet Aleksandar Đorđević i Saša Obradović, a i dalje se ipak čeka konačna odluka Košarkaškog saveza Srbije o sudbini Igora Kokoškova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime