Foto: Alfredas Pliadis/Xinhua

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je na konferenciji za novinare da se još ne zna koji će igrači nastupiti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Letonije i Belgije.

On je rekao da bi navijači voljeli da igraju poznati, najmlađi i da se osvoji zlato, a to u ovom trenutku nije moguće.

“Naši navijači i KSS bi voljeli da igraju poznata imena, da igraju najbolji, da istovremenu da budu najmlađi, da se igra atraktivno, šutiraju trojke sa pola terena, zakucava i na kraju da bude zlatna medalja. To nije kompaktabilno, nije moguće. Obzirom da u ovim kvalifikacijama da ne možemo da računamo na igrače iz Evrolige i NBA, tako je kako je. Možda nije loše, pod uslovom da pobijedimo. Ako izgubimo onda ne valja ništa” – izjavio je Pešić

Zatim je pričao o želji igrača da nastupaju za reprezentaciju i problemima zbog utakmica u Evroligi.

“Ako želite na Olimpijske igre onda se pripremajte za Olimpijske igre, već sada od ovog mjeseca. Možda mi ne vjerujete, a hoćete kasnije, sve igrače koje smo zvali su prihvatili kao izazov. Imamo drugu situaciju da su prošla vremena kada su klubovi, čak i u moja vremena 2000-ih, da lobiraju da njihovi igrači igraju u reprezentaciji” – rekao je Pešić i dodaje:

Svi smo za Srbiju, ali kada treba taj dan kažem ‘izvinjavam se nisam u mogućnosti’. To mislim i na Španiju, Italiju, kod svih. Obavili smo razgovore sa svim igračima. Postoji želja da dođu direktno poslije utakmice. Fenerbahče igra u četvrtak sa Efesom, imamo dva ili tri kandidata, imamo razumevanje i Bajerna, Crvene zvezde i odmah po utakmici dođu u Beograd. Na nama je da procjenimo da li ćemo tu želju da napravimo tu kombinaciju“.

Pešić je kazao da će situacija oko konačnog spiska za predstojeće utakmice biti poznatija sutra na treningu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime