Foto: Alfredas Pliadis/Xinhua

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je nakon pobjede nad Letonijom od 101:100 da je zahvalan Marku Jagodiću Kuridži na njegovom odnosu prema ekipi i da je tako dao primjer svima.

Jagodić-Kuridža je sinoć debitovao za reprezentaciju u 34. godini i postigao je odlučujuće poene za pobjedu, a Pešić je istakao da igrač Budućnosti nije mogao da vjeruje kada je pozvan u nacionalni tim.

Jagodić je fantastičan dečko. Posjeduje ogromno iskustvo koje niko ne može da mu uzme, ali šta ti vrijedi iskustvo ako ne znaš da ga iskoristiš. On je to iskoristio na najbolji mogući način, a saigrači mu vjeruju, Miloš Teodosić ga je stalno tražio ispod koša” – izjavio je Pešić i nastavio:

On je iskusan, zna da se uvali, da izvuče faul. Kad sam ga zvao, čovjek uopšte nije vjerovao, pitao me: ‘Za koju reprezentaciju?’ Zahvalan sam mu na njegovom odnosu, dao je primjer svima. Imamo mi igrače i treba da ih podržimo – ne mogu svi da budu Nikola Jokić, Vlade Divac, Predrag Danilović, Dejan Bodiroga“.

Srbija naredni meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igra u nedjelju protiv selekcije Belgije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime