Petrović: "Split je izgubio od Partizana neviđenim previdom zapisničkog stola, delegata i sudija"

Vršilac dužnosti selektora Hrvatske, Aleksandar Aco Petrović, otkrio je da postoji nekoliko kandidata za klupu nacionalnog tima.

Pominjao se Jurica Golemac, koji je nedavno napustio Cedevita Olimpiju, ali Aleksandar Petrović nije htio to da pretjerano komentariše.

“Ne želim komentarisati ništa oko Golemca. Novosti ima, ali još nije vrijeme da ih podijelim s javnosti” – kazao je on.

Dotakao se i ABA lige, te smatra da bi Cibona, Zadar i Split imali još bolje rezultate da su imali bolje suđenje.

U startu smo svi bili skeptični zbog problema koje su imali, posebno Cibona u formiranju ekipe. A još jedan faktor je neobično važan, da su sva tri naša kluba u velikom broju utakmica prilično oštećena, pa je moglo biti i više pobjeda. Izgleda realno da Zadar uđe u plej-of, ali mogli su i ostali. Split je izgubio od Partizana neviđenim previdom zapisničkog stola, delegata i sudija, Cibona je imala vrlo loše suđenje na nekim domaćim utakmicama, ali svi su iznad naših očekivanja. Predviđam da će Zadar u plej-of, Split i Cibona malo teže.

Ali ostaje interesantno i Prvenstvo Hrvatske u kojem sva tri abaligaša i Cedevita Junior imaju isti skor, kreću u Ligu za prvaka s istih startnih pozicija. Jedino ne znam koliko će nemogućnost tri stranca na parketu usloviti igru Splita jer dobro funkcionišu kad su sva trojica u igri. Cibona ulazi u završnicu sa psihološkom prednošću jer je već osvojila jedan trofej. Čini se da je Split sad i finansijski situiran i ima stabilne odnose unutar kluba, a očekujem da će tako uskoro biti i sa Zadrom i Cibonom– rekao je Petrović za “Index“.

Postavi odgovor