printscreen

U autobiografiji ”Unguarded”, nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa Skoti Pipen ističe da je Majkl Džordan uništio košarku, jer je želio da cijeli tim radi za njega, te zbog toga smatra da je Lebron Džejms najbolji košarkaš svih vremena. 

Član slavne generacije Bulsa, koja je sa Majkl Džordanom vladala NBA ligom 90-ih godina prošlog vijeka, objavio je memoare u kojima se vidi da i nema baš neko visoko mišljenje o bivšem saigraču. 

Skoti Pipen je istakao da Džordan ne bi bio to što jeste da nije bilo Denisa Rodmana, Tonija Kukoča, Rona Harpera, njega i drugih igrača. Kao šlag na tortu, on je ismijao i čuvenu partiju iz petog meča finala 1997. godine protiv Jute Džez, kada je Džordan i pored bolesti postigao 38 poena. 

Međutim, nije se zaustavio na tome, već je otišao dalje rekavši da je Džordan zapravo uništio košarku.

”Mogu da kažem da je Majkl Džordan uništio košarku. Na terenima 80-ih godina lopta je kružila, dodavalo se da bi se pomoglo timu. To je prestalo 90-ih. Djeca su željela biti poput Majkla, a on nije nikome htio da dodaje loptu, niti da skače i brani najbolje igrače. Želio je da to ostali rade za njega” – rekao je Pipen. 

Kazao je i da je Lebron Džejms za njega najbolji košarkaš svih vremena. 

”Sve ovo što sam naveo je razlog zašto sam uvijek mislio da je Lebron Džejms najbolji igrač kojeg je košarka vidjela. Radi sve i prezentuje igru onakvu kakva bi ona zapravo trebala da bude” – dodao je on. 

Pipen je bio jedan od ključnih igrača Bulsa, s kojima je šest puta bio prvak NBA lige. Prvo su osvojili tri vezane titule od 1991. do 1993. godine, a onda su to isto učinili od 1996. do 1998. godine. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime