Počelo peto kolo Snuker lige BiH, Fuka i Meša najuspješniji

Proteklog vikenda je počelo peto kolo Carlsberg snooker lige “Best of the best”. Odigrani su mečevi u divizijama Bugojno i Kiseljak, a nekih prevelikih iznenađenja nije bilo.

Finale divizije Bugojno su igrali dobro poznati Zlatan Fuka i Adis Burak. Zlatanu je ovo bilo treće finale ove sezone do kojeg je došao sigurnim pobjedama uz samo dva izgubljena frejma. Burak je već na početku turnira imao veliku prepreku ispred sebe u vidu Armina Bešića koji je osvojio jedno od prethodnih kola.

Ipak, Adis je pružio odličnu igru i pobijedio sa 3:1, a zatim pobjedama protiv Fadila Here i Harisa Ljubuškića zakazao duel protiv starog rivala Fuke i reprizu finala prvog kola ove sezone.

Kao i tada, i ovaj put je Fuka bio uspješniji. Sigurnom igrom je vrlo brzo poveo sa 2:0, a iako je Burak uspio smanjiti na 2:1, Fuka je ostao dovoljno smiren, četvrti frejm riješio u svoju korist i tako sa rezultatom 3:1 osvojio peto kolo. Vrijedi spomenuti i da je upravo on napravio najveći brejk na turniru od 67 poena.

273058366 1081718056006901 8247560011883549735 n 1
Foto: Snooker Organizacija BiH

U diviziji Kiseljak su se u posljednjih par kola izdvojila dva imena koja pretenduju na završni Masters, Emir Meša i Igor Antić, a finale petog kola su igrala upravo ova dva igrača.

Meša nije dozvolio protivniku da nametne svoju igru i slavio je vrlo ubjedljivo rezultatom 3:0, te tako po drugi put zaredom, a treći u sezoni, bio najbolji u diviziji Kiseljak.

Liga se nastavlja sljedećeg vikenda mečevima u divizijama Sarajevo i Tuzla, a sve informacije u vezi sa njom možete pronaći na “Facebook” stranici Snooker organizacije, kao i na zvaničnoj stranici iste.

Podsjećamo, na našem portalu možete pronaći opširne intervjue sa Almedinom Hodžićem, jedinim sertifikovanim EBSA sudijom iz Bosne i Hercegovine, kao i sa Eldarom Karamehmedovićem, aktuelnim šampionom Snuker lige BiH. 

Postavi odgovor