foto: ssrepublikesrpske.org

Juče je zvanično otvoreno Pojedinačno prvenstvo Republike Srpske u šahu za žene koje će se održati u Prijedoru u periodu između 23. do 25. oktobra 2020. godine.

Na ovom takmičenju nastupiće ukupno 17 takmičarki iz Prijedora, Banjaluke, Broda, Dervente. Obudovca, Bijeljine, Foče i Bileće.

“Epidemija je desetkovala sva sportska takmičenja, ali nama je ovo četvrto u nizu od avgusta mjeseca. Poslije duže pauze, a zahvaljujući gradu Prijedoru i Šahovskom klubu Rudar, organizovali smo ovo prvenstvo za žene. Do kraja godine planirana su još dva takmičenja, ako virus korona to dozvoli” – rekao je na otvaranju turnira predsjednik šahovskog saveza Republike Srpske Aleksandar Kovač.

“Grad Prijedor duži period podržava svoj šahovski klub, koji uzvraća dobrim rezultatima. Prijedor je bio i ostao dobar domaćin svim šahistima, ne samo iz Republike Srpske nego i šire. Ovdje su uvijek održavani dobri turniri, koji na kraju privlače nove šahiste. Ovo je intelektualni sport koji je u ekspanziji, kako u našem gradu, tako i u okruženju” – obratio se gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Na otvaranju takmičenja govorio je i predsjednik Šahovskog kluba Rudar Rade Javorić:

“Prijedor ima perspektivu u šahu. Imamo mlade šahiste. Dame iz Rudara ekipne su prvakinje Republike Srpske. Sad smo domaćin pojedinačnom prvenstvu. Jedini problem su nam prostorije, ali ipak smatram da šah u Prijedoru ima budućnost”.

Parove, rezultate i tabelu možete pratiti na: www.chess-results.com

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime