Foto: Reuters/Mike Segar

Bivši košarkaš NBA karavana i trostruki osvajač “Leri O’Brajan” trofeja Džejms Pouzi opisao je svoje iskustvo stečeno u Klivlend Kavalirsima kada je kao pomoćni trener stigao do svoje treće titule u najkvalitetnijoj ligi svijeta.

U razgovoru za američke medije Pouzi se posebno dotakao 2016. godine kada su “Konjanici” predvođeni Lebronom Džejmsom konačno “dojahali” do željene destinacije i okitili se NBA šampionatom. 

“Kada imate najboljeg igrača lige u svom timu, to je cirkus, ali pozitivan cirkus! Lebron gdje god dođe, donosi trijumfe. Takođe, gdje god on kročio, tu dolaze i mediji za njim. Od njega se očekuje da donosi titule i zato njegova pojava samim tim kreira šampionske ambicije” – objasnio je nekadašnji krilni igrač koji je u NBA ligi proveo 12 godina. 

Njegov prvi NBA trofej i “probijanje leda” desio se 2006. godine kada je kao igrač Majami Hita u društvu Dvejna Vejda, Šekila O’Nila i  Gerija Pejtona pokorio najkvalitetnije košarkaško takmičenje na svijetu.

Pouzi je takođe bio član čuvene generacije Boston Seltiksa gdje su osnovu tima činili Ražon Rondo, Rej Alen, Pol Pirs i Kevin Garnet, a upravo sa njima došao je do drugog NBA prstena 2008. godine, dok je treću šampionsku titulu “zaradio” obavljajući funkciju pomoćnog trenera u Klivlend Kavalirsima 2016. godine. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime