Foto: FC Salines Tuzla City/Facebook

Kompletirano je i četvrto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu, a u tuzlanskom Mejdanu je juče viđen pravi spektakl između domaćeg Salinesa i Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Salines je izgubio na domaćem parketu od ekipe Sloge rezultatom 5:4 u pravoj predstavi futsala između dve ekipe koje pretenduju na šampionsku titulu ove sezone.

Na semaforu dvorane “Mejdan” je sve do 30 sekundi prije kraja meča rezultat glasio 4:4, ali se onda ukazao jedan od najboljih pojedinaca gostiju Admir Zukan i pred sami završetak duela postigao gol za pobjedu svoje ekipe.

Premijer, Premijer liga BiH u futsalu: Spektakl futsala u Tuzli, remi Doboja i Policajca
Foto: FC Salines Tuzla City/Facebook

Preostali strijelci na duelu Salinesa i Sloge su bili Miloš Todorić, Benjamin Avdić, Admir Ćorhodžić i Osman Beganović za domaće, a za goste već pomenuti Zukan sa još dva gola, Sabahudin Petak i Harun Letić.

Policajac je remijem protiv Sloge iz Doboja u gostima skinuo domaću ekipu sa prvog mjesta Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu i nastavio svoj neporažen niz u prva četiri kola.

Strijelci na meču su bili za Policajac Dragan Verić i igrač domaćih Luka Đerek autogolom dok su precizni za Slogu bili bivši igrač i trener gostujućeg kluba Igor Mirković i Dino Bundavica.

Premijer, Premijer liga BiH u futsalu: Spektakl futsala u Tuzli, remi Doboja i Policajca
Foto: KMF Policajac/Facebook

Sarajevo je savladalo Kaskadu sa visokih 7:3 i ekipu iz Gračanice su zakovali duboko na posljednju poziciju tabele, a istoj prema svemu sudeći predstoji grčevita borba za opstanak jer su nakon prva četiri kola bez pozitivnog rezultata i sa gol razlikom od minus 16.

Najbolji pojedinac na tome meču je bio futsaler domaćeg Sarajeva Amel Handžić koji je postigao het-trik dok su za trijumfalni tim strijelci još bili golman Senad Poračanin, Emir Sipović, Emir Omerhodžić i Ibrahim Hršumović. Svojevrsne golove utjehe su za Kaskadu postigli Adel Demirović, Samir Isanović i Anel Hadžić.

Rezultati kompletiranog četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu:

Tabela nakon kompletiranog četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime