Printscreen

Džejmi Džons je juče u prvom kolu Svjetskog prvenstva savladao Stivena Megvajera sa 10:4, što je za njega svakako veliki uspjeh kada se pogleda u kakvoj situaciji je bio prije dvije godine.

Naime, Velšanin je 2019. bio suspendovan sa profesionalnih takmičenja jer je bio povezan sa namještanjem mečeva. Iako nije direktno učestvovao u prevarama, dokazalo se da je znao za njih, a nije ih prijavio. 

Gotovo dvije godine je izbivao sa elitne snuker scene, a sada se vratio u velikom stilu, dosta ubjedljivo pobijedivši osmog igrača svijeta. Trenutno je 69. snukeraš na svjetskoj rang listi, a ukoliko nastavi u ovom ritmu, sigurno je da će dodatno poboljšati svoj plasman.

“Ponosan sam na sebe, uvijek je posebno igrati ovdje. Osjećao sam se ugodno kao nikada do sada, bio sam izuzetno miran, osjećaj je bio lijep. Ne mogu porediti svoj trenutni kvalitet sa onim kada sam debitovao na Svjetskom prvenstvu prije devet godina. Sada sam mnogo kompletniji igrač, čak i kada sam vodio sa 9:4, bio sam spreman da čekam i dodatno otežam posao Stivenu, a sve to dolazi sa iskustvom. Stigao sam ovdje kroz kvalifikacije, tako da ne osjećam pritisak, a ni prevelika očekivanja. Jednostavno mogu uživati, volim duge mečeve, stigao sam daleko u kratkom vremenskom periodu i sada samo pratim taj talas” – rekao je Džons na zvaničnoj pres konferenciji poslije meča.

On će se u drugom kolu sastati sa pobjednikom iz dvoboja između Junhuija Dinga i Stjuarta Bingama.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime