Foto: Đorđe Nikolić Photography

U okviru Lige BiH, Bratunac će sutra od 17h igrati protiv Sparsa u Sarajevu. Ognjen Radić, trener gostiju, najavio je ovaj duel za MeridianSportBH.

Bratunčani su se tokom sezone suočavali sa mnogim problemima koji su doveli do izostanka igrača, no uprkos tome su odigrali odlično i obezbijedili primarni cilj, opstanak u društvu najboljih. Zbog povreda, neće biti u najkvalitetnijem sastavu ni sutra, kada će se duel protiv Sparsa računati kao dvije utakmice.

“Gostujemo ekipi Sparsa, a istovremeno će se na njihov zahtjev računati i utakmica iz zaostalog dijela, dakle biće dva zapisnika. Ekipa iz Sarajeva nije mogla stići odigrati taj drugi meč, pa smo im izašli u susret. U tim se vratio Rikalo, dok je Pilčević ušao u malo bolji ritam poslije povrede. Žao mi je što su Ćup i Danilović i dalje van stroja, jer su povrede teže prirode. Pokušaćemo ovu utakmicu da odigramo što jače, jer ime protivnika to od nas zahtijeva. Dakle, sa svim raspoloživim snagama i rasterećeno psihološki. Zahtijevam od igrača da časno i oštro završimo sezonu, igrajući maksimalno u svakom trenutku. Trebali smo imati minimum četiri pobjede više, gdje smo bili nekompletni, ili povrede ili virus korona. Ostale su nam samo utakmice sa timovima iz Druge ABA lige, a vidjeli smo kako igraju u tom takmičenju, stvarno odlično. Dakle, bez obzira na okolnosti koje nismo zaslužili, iz inata ćemo odigrati jako” – rekao je Radić.

Bratunac je u dosadašnjem dijelu sezone u Ligi BiH ostvario osam trijumfa i 12 poraza.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime