Ražnatović: "Tužan sam što Evroliga i ELPA nisu prepoznale agente kao partnere"

Evroliga je napravila prvi kolektivni ugovor sa Udruženjem igrača (ELPA), a zamjerke na to iskazao je košarkaški menadžer Miško Ražnatović, koji ističe da su morali tu uključiti i agente.

On je na društvenim mrežama napisao da što nije ni poslušan glas menadžera, prije nego što je potpisan ugovor.

Veoma sam iznenađen time što Evroliga i Udruženje igrača Evrolige (ELPA) nisu makar poslušale glas agenata, prije nego što su potpisali kolektivni ugovor. Kada su zaključili tekst, primio sam mejlom informaciju o novoj regulativi, koja se takođe tiče našeg posla. Ne kažem da je dogovor dobar ili loš, ali sam siguran da je potpuno pogrešno raditi to bez učešća agenata. S druge strane, kada je FIBA radila na regulativi agenata prije 15 godina, oni su pozvali nas petoro u Ženevu i proveli smo dva dana u diskusiji o novim pravilima” – napisao je Ražnatović i dodao:

Nisam ljut. Više sam tužan što Evroliga i ELPA nisu prepoznale agente kao partnere, koji su veoma važan dio igre. Ima mnogo agenata koji su advokati ili iza sebe imaju odlične advokatske kancelarije i sigurno imaju neke dobre ideje za napredak regulative. Ali”.

Ražnatovićeva agencija “Beobasket” ima ugovore sa nekim od najboljih igrača u Evroligi poput MVP takmičenja Vasilija Micića

Postavi odgovor