Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Mogli su se ovih dana čuti raznorazni komentari na temu incidenta između Nikole Jokića i Markifa Morisa koji se desio na utakmici između Denver Nagetsa i Majami Hita, a sada se po tom pitanju oglasio i legendarni Željko Rebrača. 

NBA liga je kaznila Nikolu Jokića jednom utakmicom zabrane igranja, te novčanom kaznom. Takođe, kažnjen je i Markif Moris. 

Ono što je obilježilo ovu situaciju jeste i oglašavanje njihove braće povodom svega toga, koji su stali svako na svoju stranu, a na Jokićevu stranu su stali, između ostalih, i Šekil O’Nil, a oglasio se povodom svega i Darko Miličić. 

Sada se oglasio i legendarni Željko Rebrača, koji je u NBA ligi nastupao za Detroit Pistonse, Atlanta Hokse i Los Anđeles Kliperse. 

”Svi to gledaju, Jokićeva braća kupila karte za Majami i sad svi dolaze na tu utakmicu. Iz moga ugla ništa strašno, ja podržavam Jokića, samo je stavio granicu dokle se može. Moris je pokušao da isprovocira na kraju utakmice, a Jokić je stavio do znanja da ne može sa njim”rekao je Rebrača za N1 i nastavio: 

”I ja sam nekad imao neku situaciju, pa mi je bilo krivo što ga nisam udario jače. Odlično za navijače da gledaju NBA i Šekil O’Nil i Čarls Barkli su odlično komentarisali. Jokića će stalno provocirati, MVP je. Ali ne igramo balet, moraju da se postave granice”. 

Rebrača, Rebrača podržao Jokića: ”Samo je postavio granicu dokle se može”
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

On je prokomentarisao kako je NBA liga izgledala ranije, a kako sada. 

”Ovo su stvari koje su devedesetih i dvijehiljaditih bile normalne u NBA, sada je daleko mekše, postoje igrači koji igraju na tom nivou i sudije to sada ne tolerišu. Jokić da postavi granicu, igra na malom tržištu, nema zaštitu kao neki drugi poput Kevina Durenta ili Lebrona Džejmsa. Mora da ima veću zaštitu kao najbolji igrač NBA lige. Vjerovatno sljedeći put neće to da radi” – rekao je Rebrača i nastavio: 

”Bila je neka situacija kada mi je polomljena sinusna kost. Današnji NBA je mekaniji. Treba da puste malo grubosti, meni se sviđa, samo davati 130 poena bilo bi dosadno. NBA sigurno želi da pusti malo grubosti, ne želi da bude balet i svaku narednu akciju kad neko provocira će sankcionisati”.

Rebrača je karijeru počeo u Novom Sadu, da bi odatle prešao u Partizan. Nakon četiri sezone u beogradskom timu, prešao je u italijanski Beneton, a zatim i u Panatinaikos odakle je otišao u NBA ligu gdje je igrao od 2001. do 2007. godine. 

Nakon toga se ponovo vratio u Evropu, gdje je proveo jednu sezonu u Valensiji, gdje je i okončao karijeru u 35. godini. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime