Rikić za MeridianSportBH: "Uvijek mi je lijepo igrati u Širokom"

MZT je juče u okviru 11. kola Druge ABA lige savladao Široki sa 91:78. Robert Rikić, košarkaš ekipe iz Skoplja, poslije meča je govorio za MeridianSportBH.

Nakon što je Široki bio bolji u prvoj dionici, MZT je preuzeo kontrolu i u konačnici ubjedljivo slavio. Robert Rikić se osvrnuo na ovaj meč i igranje protiv svog bivšeg kluba, a najavio je i duel sljedećeg kola protiv Borca.

“Znali smo da će utakmica biti teška, Široki uvijek ima dobru publiku i veliku podršku, tako da smo bili svjesni da moramo biti bolji za 10-15 poena kako bismo na kraju slavili. Snaga publike se vidjela kada su se par puta vraćali, međutim mislim da je naše iskustvo presudilo, priveli smo meč kraju i zasluženo pobijedili.

Uvijek mi je lijepo igrati ovdje, i kada sam nastupao za Široki, a i u protivničkim ekipama. Lijepo je vratiti se, odavde imam lijepe uspomene. Borac je ekipa za respekt, igraju dobro cijelu sezonu u oba takmičenja, a mislim da u taj meč moramo da uđemo sa minimalno ovakvom energijom i tako moramo igrati cijelu utakmicu. Laska nam što ljudi govore da smo favoriti, ali moći ćemo pričati tek ako sve to uspješno privedemo kraju” – istakao je Mostarac.

Podsjećamo, Robert Rikić je nedavno dao opširan intervju za MeridianSportBH.

Postavi odgovor