Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

U okviru šestog kola Lige BiH, Radnik će sutra od 17h na svom parketu dočekati Posušje. Bogdan Riznić, košarkaš gostiju, najavio je ovaj duel za MeridianSportBH.

Tim iz Bijeljine je u prošlom kolu doživio ubjedljiv poraz od Slobode, a na tom meču je došlo i do povrede Đorđa Mičića.

“Gledali smo našu utakmicu protiv Slobode, vidjeli greške i već počeli da ih ispravljamo na treninzima. Meč smo izgubili još u prvom poluvremenu, a najveća greška nam je bila loša tranziciona odbrana, koja poslije dosta psihološki utiče na ekipu i u napadu, a protivnika uzdiže” – započeo je Bogdan Riznić.

Riznić, Riznić za MeridianSportBH: “Pokušaćemo ispraviti greške i pojačati agresivnost u odbrani”
Foto: KK Radnik/Facebook

Potom se okrenuo narednom protivniku svog tima:

“Meč protiv Posušja će biti jako težak, oni imaju par iskusnih pojedinaca, prije svega Marka Ramljaka, koji je ključ njihove igre. Pokušaćemo da ispravimo greške iz prethodne utakmice i pojačamo agresivnost u odbrani, naročito na njihovim glavnim igračima.

Naše šanse vidim u domaćem terenu, dužoj rotaciji, timskoj igri i agresivnosti u odbrani tokom svih 40 minuta, za koju moramo biti spremni ukoliko želimo pobjedu. Mičić je počeo sa laganim treninzima i nadam se da će biti spreman, ali to se neće znati do samog početka utakmice”.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime