Roganović: "Očekivali smo iskreno Bosnu i Hercegovinu u baražu"

Selektor Crne Gore Zoran Roganović dao je izjavu pred duele baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv ekipe Grčke koja je eliminisala Bosnu i Hercegoviun u predbaražu, prenosi “Sportklub”.

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gora, odradili su mini pripreme u Podgorici, vratili se klupskim obavezama, a 13. i 16. aprila igraju baraž mečeve protiv Grčke. Pobjednik će izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Grčka je u prvom krugu baraža dva puta slavila protiv Bosne i Hercegovine, protiv selekcije koja je bila učesnik prethodnog šampionata Evrope – 24:17, 28:26.

“Iskreno, očekivali smo Bosnu i Hercegovinu u odlućujućim baraž mečevima za mjesto na planetarnoj smotri, ali nakon svih problema koje je imala pomenuta selekcija uoči duela sa Grcima, odlazak selektora, izostanak velikog broja bitnih igrača, epilog dvomeča je očekivan, jer je Grčka selekcija koja mnogo ulaže i koja napreduje iz godine u godinu” – izjavio je Roganović pa dodao:

zoran roganovic5

“Rekao sam da je Grčka kvalitetna selekcija. Pokazala je to u dvomeču protiv Bosne i Hercegovine, ali u dvomeču koji slijedi, sve zavisi od nas. Mi se pitamo. Pokazali smo na Evropskom prvenstvu, na kojem smo izborili plasman u glavnu rundu takmičenja, slavili protiv Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske, da smo kadri za velika djela. Bolji smo od Grčke. Moraćemo to da potvrdimo na parketu, ali ne sumnjam da će pristup dvomeču koji slijedi biti na željenom nivou, da ćemo odigrati sa mnogo energije i motiva, da ćemo uspjeti da ostvarimo cilj, a to je plasman na treće veliko takmičenje u nizu. Pored toga, smatram da ćemo imati šta da pokažemo i na Svjetskom prvenstvu”.

Crna Gora će dvomeč protiv Grčke igrati 13. i 16. aprila. U istom terminu, snage će u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo odmjeriti Sjeverna Makedonija i Češka, Hrvatska i Finska, dok Srbija čeka bolju selekciju iz duela između Slovenije i Italije. U ovom momentu, Slovenija je bliža cilju jer je prvi meč, kao gost, dobila sa 29:28.

Postavi odgovor