Saopštenje Zvezde: "Partizan je uzurpirao Arenu"

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet izdao je saopštenje o problemima koje imaju sa “Štark Arenom”.

Naime, kako su saopštili iz kluba, Crvena zvezda Meridianbet nema ravnopravan tretman u vezi sa podjelom termina treninga prvog tima i mlađih selekcija.

“KK Crvena Zvezda prinuđen je da se obrati javnosti izuzetno nezadovoljan činjenicom da uprkos konkretnim dogovorima sa rukovodstvom Beogradske Arene oko ravnopravne podjele termina za treninge našeg prvog tima i svih mlađih selekcija – dana 03.11.2023. godine još uvijek nema ni jedan termin na raspolaganju za treninge svih selekcija našeg kluba u toj dvorani koja je u vlasništvu grada Beograda i Republike Srbije!

KK Crvena zvezda imao je konkretan dogovor da se termini u velikoj i maloj sali Štark arene ravnopravno dijele, ali sada smo primorani da konstatujemo da je jedan klub (konkretno KK Partizan) uzurpirao tu dvoranu, za koju ima vrlo povlašćene cijene zakupa (koje ne izmiruje na vrijeme, uostalom kao ni porez Republici Srbiji).

KK Crvena zvezda je rad sa svim mlađim selekcijama (koje za razliku od nekih igraju nacionalna prvenstva i nisu raspuštene) od ključne važnosti, a vjerujemo i da je od ključne važnosti za interes srpske košarke!

Konačno, da li moramo da podsjećamo da je Beogradska Arena sa svim svojim pratećim objektima (u koje spada i mala dvorana) – javno vlasništvo ovog grada i zemlje, a ne privatno vlasništvo pojedinaca, niti KK Partizan!

KK Crvena Zvezda očekuje hitno rješenje ovog problema i nećemo dozvoliti više nikakva nemušta objašnjena i ‘kupovinu vremena’ u kome sve naše selekcije gube treninge, vrijeme i takmičarsku sezonu!” – saopštili su crveno-bijeli.

Crvena zvezda svoj naredni meč igra upravo u Areni, gdje će u nedjelju od 19 časova odmjeriti snage protiv Budućnosti.

Postavi odgovor