Foto: Getty Images

Šejn Larkin, američki plejmejker rodom iz Ohaja, i ove sezone će nastupati za turski Anadolu Efes.

Larkin je izjavio da je imao par sjajnih ponuda iz NBA, ali na kraju nije došlo do potpisivanja ugovora ni sa jednom od ekipa.

“Definitivno mi je cilj da sa Efesom osvojim Evroligu, ali ja sam ipak Amerikanac, a NBA je NBA, tako da je ponovno igranje u najkvalitetnijoj ligi svijeta takođe moja velika želja. Rekao bih da moj povratak tamo nije potpuno isključen” – rekao je Larkin u razgovoru za “Ajansspor”.

Larkin i Efes će ponovo pokušati da se domognu trofeja Evrolige, nakon što su sezonu 2018/2019 završili kao finalisti.

“Vratio sam se u Efes, potpuno sam posvećen timu i osvajanju titula. Ipak, imam 27 godina i mislim da su najbolje igre tek ispred mene, tako da povratak u NBA nije nemoguć. Vidjećemo šta će se desiti. Želim da osvojim sve, za ovaj klub, ljude i državu”.

Prije nego što je sezona poništena, klub iz Istanbula je bio vodeći, kako u Evroligi, tako i u turskom šampionatu. Larkin smatra da je prekid sezone ispravna odluka.

“Situacija je teška jer virus utiče na živote mnogih ljudi. Naš tim je bio jedan od favorita za osvajanje oba takmičenja, tako da smo vrlo nesrećni što nismo dobili priliku da to i ostvarimo. Ipak, na kraju dana, svi smo mi ljudi, pomirili smo se sa ovom odlukom. Smatram da je život ipak najbitniji. Ne bih se dobro osjećao poslije pobjeda ako bi se nešto loše dogodilo nekom od igrača ili nekom iz njihovih porodica. Koliko god da je teško, smatram da je prekid sezona najbolja moguća odluka. Što se tiče našeg tima, sve je isto, tu su isti igrači i trener. Svi smo zdravi i ne vidim razlog da ne ponovimo prošlogodišnji uspjeh. Znam da su se neke ekipe pojačale, ali niko ne igra gotovo tri godine u istom sastavu kao mi i Real Madrid. Mislim da nas ta činjenica izdvaja i da ostajemo favoriti” – završava Larkin.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime