Foto: USA Today Sports/Reuters

Sjedinjene Američke Države su u prijateljskoj utakmici poražene od reprezentacije Nigerije sa 90:87 što je, iako je riječ o pripremoj utakmici, jedan od najšokantnijih poraziji u istoriji američke reprezentacije.

To je konstatovao i bivši američki košarkaš i košarkaški trener Bajron Skot koji je izjavio da je ovo najveći neuspjeh američke selekcije ikada.

“Ne, nije ovo jedan od najvećih poraza, ovo je sigurno naš najveći poraz”rekao je Skot pa se osvrnuo na predstojeće Olimpijske igre na kojima će Sjedinjene Američke države braniti zlato osvojeno prije četiri godine u Rio de Žaneiru.

“Naravno, mi smo i dalje najjača selekcija. Moramo da izbacimo tu negativnu energiju koja postoji pa idemo dalje”rekao je bivši košarkaš pa se osvrnuo i na druge reprezentacije koje bi mogle Amerikancima ozbiljno parirati u borbi za zlato.

Pa ima dosta dobrih ekipa. Jugoslavija je uvijek jaka, Rusija isto. Takođe, uvijek se može pojaviti neka reprezentacija koja će sve iznenaditi”završio je Skot.

Bivša zvijezda je očigledno pobrkala neke stvari, a očigledno je i da odavno nema dodira sa košarkaškim zbivanjima širom svijeta. Jugoslavija ne postoji već trideset godina, a ako je možda mislio na Srbiju, nema potrebe ni od nje da strahuje s obzirom na to da će srpski košarkaši Olimpijske igre gledati samo putem malih ekrana.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime