Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Borac je u okviru 17. kola Lige BiH juče na svom parketu savladao Bosnu sa 103:62. Radoš Šešlija, košarkaš Banjalučana, poslije meča je govorio za MeridianSportBH.

Nakon poraza u polufinalu Kupa BiH i reprezentativne pauze, Crveno-plavi su se protiv Sarajlija vratili na pobjednički put.

“Ovo je bila bitna utakmica za nas da se vratimo u pobjednički ritam poslije teškog poraza od Širokog u Kupu prošle nedjelje. Iako krajnji rezultat možda ne govori tako, bila je to dosta čvrsta utakmica. Bosna i pored toga što je nekompletna i ima velikih problema igra odlično dok ima snage, znali smo da imamo dužu klupu i da ćemo ih ritmom slomiti, što se i desilo.

Izuzetno sam zadovoljan rezultatima ekipe, koji su možda i bolji nego što se očekivalo. Uglavnom, to izgleda dobro i trudićemo se da tako nastavimo. Takođe sam i sasvim zadovoljan svojim partijama, nekad je to dosta dobro, a nekad slabije, ali generalno jesam zadovoljan i stvarno uživam ove sezone.

Mislim da imamo prostora za ogroman timski napredak i nadam se da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije, te da ćemo prije svega biti kompletni, jer nam je svaki pojedinac izuzetno bitan” – istakao je Radoš Šešlija.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime