Sferopulos: "Nismo srećni zbog poraza, ali Evroliga je maraton"

Trener Crvene zvezde Meridianbet, Janis Sferopulos, najavio je susret protiv Efesa u 11. kolu Evrolige.

Janis Sferopulos je napomenuo da kadrovski problemi narednog rivala ne smiju skrenuti fokus njegovih igrača sa pripreme meča koji mora biti najbolji mogući.

“Igramo protiv vrlo talentovanog tima, koji imaju vrlo iskusne igrače. To što imaju probleme i izostanke, ne bi trebalo da nam pomjeri fokus na pripremu utakmice, jer imaju druge opcije, rješenja i mogu da nadomjeste izostanke. Imaju igrače koj mogu zamijeniti one koji nisu tu. Znaju kako da igraju na top nivou. Zato moramo biti vrlo skoncentrisani i moramo znati kako se braniti jer ako bilo kom igraču dozvolite da igra, može se i razigrati. Sa druge strane, u napadu moramo igrati pametno i naći način kako da ih napadnemo. Oni kombinuju neke stvari defanzivno, kao što je odbrana od pik en rola i moramo dobro čitati njihovu igru” – rekao je Sferopulos, pa nastavio:

“Želimo da budemo bolji, da unaprijedimo igru… Nismo ni mi srećni, jer smo izgubili posljednje utakmice, ali Evroliga je maraton i morate biti snažni i jaki da igrate dobro svaki naredni meč. Za nas je najvažnije u ovom momentu kako da odigramo narednu utakmicu”.

Sferopulos je otkrio da je kapiten Branko Lazić krenuo sa treninzima, ali da još nije siguran da li će igrati protiv Efesa.

“Ne znamo da li će igrati, počeo je da trenira, danas je trenirao uz kontakt, a sutra ujutru poslije šuterskog treninga ćemo vidjeti” – kazao je Sferopulos, koji je dodao da Adam Hanga sigurno neće igrati, kao i to da će Šabaz Nejpir i dalje morati da nosi zaštitnu masku.

Podsjetimo, utakmica između Crvene zvezde Meridianbet i Efesa je na programu u petak od 20 časova.

Postavi odgovor