Foto: FC Barcelona Handbol
, Slovenački tandem u Barseloni
Foto: FC Barcelona Handbol

Predstojeće sezone dres Barselone nosiće dva rukometaša iz Slovenije Blaž Janc i Domen Makuc. Od ovih igrača mnogo se očekuje u najtrofejnijem evropskog klubu.

Mladi srednji bek Makuc (20) u Barselonu dolazi iz Celja gdje se pokazao kao jedan od najperspektivnijih plejmejkera Evrope. Blaž Janc je nešto iskusniji od svog zemljaka, ima 23 godine, a u Španiju dolazi iz Kjelcea. Ovaj tandem iz Slovenije je iznio svoje utiske i očekivanja u narednoj sezoni za klupsku televiziju.

“Kada dobiješ ponudu od Barselone, ne razmišljaš puno. Nema tu šta da se odlučuje, postoji samo jedan odgovor. Izazov je prihvatiti i uhodati se u španski sistem igre, ali iz treninga u trening ide sve lakše. Sećam se svog prvog meča u Celju, zanimljivo je da mi je upravo Janc asistirao za prvi pogodak. Od trenutka kada smo saznali da ćemo se preseliti u Barselonu, zajedno smo počeli da učimo španski jezik” – rekao je Domen Makuc.

“Iako imam samo 23 godine, sa sobom nosim višegodišnje iskustvo igranja u Ligi šampiona, što će mi mnogo značiti pri uklapanju u novi tim. Presrećan sam što imam priliku da učim od trenera i velikih zvezda koji su mi sada saigrači. Pri samom dolasku u klub predočen nam je ultimativni cilj, a to je osvajanje Lige šampiona. Verujem da ga zajedno možemo ostvariti” – dodao je Janc.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime