Foto: Sportske.ba

Od 3. do 5. juna 2021. godine, održan je u Ulcinju prvi po redu turnir malog fudbala u pijesku na kome su učešće uzeli sportski novinari iz nekoliko država, a prvo mjesto je osvojio jedan od dva sastava Bosne i Hercegovine koji je nastupao pod pokroviteljstvom Meridiana.

Bosna i Hercegovina je nastupala u dva različita sastava, a drugi tim je takođe stigao do medalje i to one bronzane. Pobjednički tim je u finalu savladao Crnu Goru, a sastav su činili Adnan Nezirov, Azur Idriz, Mirza Kolar, Edin Borovina, Kenan Cinac, Jasmin Hukić, Mirza Kusturica i Adnan Pločo

Drugi tim Bosne i Hercegovine je izgubio od kolega iz države u polufinalu, da bi potom u borbi za treće mjesto bili bolji od Albanije. Za bronzanu ekipu su nastupali sljedeći igrači: Edin Solak, Dino Hrkić, Matej Damjanović, Emir Đuderija, Edin Ramić i Damir Suton.

BiH, Sportski novinari BiH pod pokroviteljstvom Meridiana osvojili turnir u Ulcinju

Jedan od glavnih sponzora reprezentativaca sportskih novinara Bosne i Hercegovine je bila kompanija Meridian koja je omogućila put u Ulcinj. 

Nakon završetka turnira, svim učesnicima se obratio predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, a u narednom periodu će biti organizovati slični turniri u Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime