Foto: cev.eu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pošto je danas u četvrtfinalu savladala Holandiju sa 3:0 (25:23, 25:20, 27:25).

Nakon veoma ujednačenog početka prvog seta Holanđani su uspjeli da naprave seriju od tri vezana poena pa su u jednom trenutku vodili sa 18:15. Međutim, tada su na scenu stupili srpski odbojkaši koji su počeli da forsiraju igru kroz sredinu što je urodilo plodom.

Pred sam kraj seta Uroš Kovačević je pokazao svoju odbojkašku genijalnost, da bi prvi set trijumfalno okončao Srećko Lisinac as servisom.

Srpski odbojkaši su u nastavku odigrali jedan od najboljih setova na Evropskom prvenstvu. Sve je funkcionisalo u srpskom timu, počevši od odličnih servisa Aleksandra Ivovića, preko sjajne igre u polju do fenomenalne realizacije.

Osim Ivovića, raspoloženi su bili i Srećko Lisinac koji je takođe terorisao holanđane servisom, te Dražen Luburić koji je bio nemilosrdan u momentima kada se lomio set.

Nastavila je Srbija sa sjajnom igrom i u trećem setu, iako treba reći da su i Holanđani bili na visokom nivou. Nastavio je Ivović sa fantastičnim servisima, a korektor Luburić bio je na visini zadatka.

Kuvanje Marka Jovovića i brutalan smeč Kovačevića odveli su Srbiju na prvu osjetniju prednost u trećem setu pa je selektor Holandije morao da potraži tajm-aut.

Nakon toga, Holanđani su počeli bolje da igraju te su uspjeli da se vrate u meč i serijama osvojenih poena izjednačili su na 20:20. Još jedna magija Uroša Kovačevića donijela je Srbiji novu prednost, ali su Holanđani odmah uzvratili.

Projektili Marka Ivovića Holanđani su jedva uhvatili, a potom je Kovačević još jednom bombom donio Srbiji pobjedu i plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Srbija će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča u kom se sastaju Italija i Njemačka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime