Printscreen

Štafete Rusije i Velike Britanije trijumfovale su prvog dana Evropskog prvenstva u Budimpešti, dok je Kliment Kolesnikov oborio svjetski rekord u trci na 50 metara leđnim stilom. 

Muška štafeta Rusije bila je najbrža u trci na 4×100 metara slobodnim stilom s vremenom 3:10.41, iza njih su ostali Velika Britanija i Italija, a Srbija je zauzela sedmo mjesto. Kod djevojaka u istoj disciplini Velika Britanija s rezultatom 3:34.17, dok su druge i treće bile Holandija i Francuska. 

U trci na 400 metara mješovito kod djevojaka najbrža je bila domaća plivačica Katinka Hosu sa vremenom 4:34.76, druga je bila Viktorija Mihalvari iz Mađarske, a treća Ejmi Vilmot iz Velike Britanije, dok je Anja Crevar iz Srbije zauzela šesto mjesto. U istoj disciplini samo u muškoj kategoriji zlato je otišlo u Rusiju Martinu Maljutinu (3:44.18), drugi je bio Feliks Oubek iz Austrije, a treći Danas Rapsis iz Litvanije. 

Najviše pažnje je privukao Kliment Kolesnikov iz Rusije koji je u trci na 50 metara leđno oborio svjetski rekord  rezultatom 23.93. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime