Foto: KK Varda HE

Kapiten košarkaša višegradske Varde HE, Nemanja Stanimirović rekao je za MeridianSportBH da će ovaj klub ponovo igrati tamo gdje mu je i mjesto i da su sa oduševljenjem primili vijest da će ponovo nastupiti u Prvoj ligi Republike Srpske.

Višegradska Varda je zbog loše finansijske situacije prethodne sezone odustala od učešća u Prvoj ligi Republike Srpske i igrala je u nižem rangu.

Iza nas je sezona koja je bila puna izazova. Jedan od najvećih problema na samom početku protekle sezone je nedostatak finansijskih sredstava, koje nas je primoralo da igramo Drugu ligu” – rekao je Stanimirović i dodao:

Varda će ove sezone igrati tamo gdje joj je i mjesto. Svi su tu vijest dočekali sa oduševljenjem i srećni su što će klub ponovo dobiti priliku da se pokaže u najboljem svijetlu. Zahvalio bih se svima koji su pomogli da se Varda vrati tamo gdje i pripada“.

Nakon toga se osvrnuo na aktuelni sastav i planove za ovu sezonu.
Glavni cilj ove sezone je da Varda zadrži status stabilnog prvoligaša i da pruži priliku mladim igračima. Očekujemo uspješnu sezonu i siguran sam da ćemo ispuniti ciljeve koje smo sebi postavili. Pojačanje nam čine mladi i talentovani košarkaši koji su od nedavno dio naše ekipe” – istakao je kapiten Varde i nastavio:

“Potrebno je vremena da se uigramo, ali spremno ćemo dočekati početak sezone. Mlađi igrači su požrtvovani i ako ovako nastave zasigurno im se slijedi svijetla budućnost. Ovim bih želio da pohvalim sve momke i pružim im punu podršku i predstojećoj sezoni“.

Ekipa je nedavno osvojila i Memorijalni turnir “Rade Stanimirović“.

Utisci o osvojenom turniru su pozitivni kako kod mene tako i ostalih članova kluba. Naravno da nas raduje dobra igra, ali potrudićemo se da u predstojećoj sezoni bude još bolja” – kazao je Stanimirović.

Košarkaši Varde meč prvog kola Prve lige Republike Srpske igra u nedjelju od 18 časova na domaćem terenu protiv fočanske Sutjeske.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći i na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime