Mladi trener FMP-a Nenad Stefanović u intervjuu za “Mondo” rekao je da mu i dalje djeluje nevjerovatno da vodi ekipu protiv Dejana Radonjića, Željka Obradovića i Aleksandra Džikića.

Stefanović je igračku karijeru završio sa 29 godina, a na početku trenerske karijere vodio je Žarkovo, Vitez, Zemun i bio pomoćnik u OKK Beogradu.

Ne osjećam se mnogo mlado sa 36 godine. Šalim se malo naravno. U momentu kada sam počeo da se bavim trenerskim poslom bilo je dosta igrača starijih od mene. Mislim da se to sada neće dešavati. Kada sam vidio taj podatak da sam najmlađi, sa jedne strane mi je bio kompliment, sa druge obaveza da pokažeš da tu pripadaš” – izjavio je Stefanović i dodaje:

Posebno sa tim trenerskim ‘aždajama’ i velikim trenerskim imenima u ligi. Drugari su se šalili sa mnom kada su vidjeli ko je sve tu od trenera, rekli su mi ‘Gdje si baš sad našao da ulaziš u ABA ligu, bolje da si malo sačekao’. Znam koliko je teško mladim trenerima da dobiju šansu, što nije dobro, ali je to neka druga tema. Drago mi je što sam tu kao najmlađi“.

Istakao je da mu i dalje djeluje nevjerovatno da igra protiv Radonjića, Obradovića, Džikića.

Stvarno je nevjerovatno, u cijeloj ligi su veliki treneri. Imali smo taj prijateljski meč sa Crvenom zvezdom na pripremama, rukuješ se i pričaš sa Radonjićem, kog si do skoro gledao na TV-u, pa igraš protiv Obradovića, Džikića, trenera od kojih si učio, sa kojima si bio na nekim seminarima. Pomoćnik mi je nedavno rekao da ne može da vjeruje da se sada spremaju za nas i naš tim. Zaista lijepa i inspirativna priča za mnoge” – rekao je trener FMP-a.

Stefanović, Stefanović: “I dalje mi djeluje nevjerovatno da vodim tim protiv Radonjića, Obradovića, Džikića”
FOTO: Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer

O svojoj ekipi i sezoni kaže da su imali jasnu ideju kako žele igrati, te da se već na pripremama vidjelo da sve ide u dobrom pravcu.

“Imali smo jasnu ideju kakav tim želimo, htjeli smo da napravimo ratničku ekipu koja dosta može da trenira i gdje će svi imati veliki stepen motivacije. Svako pojedinačno, da ne ulazim u to, ali svaki ima ogromnu motivaciju da se dokaže. Kada smo završili sklapanje tima nismo znali koliko i šta tim može, ali smo želeli da vidimo” – kazao je Stefanović i nastavlja:

Ono što nismo htjeli jeste nagomilavanje igrača, nije bilo potrebe da dovedemo 18, pa da neko bude nezadovoljan što ne igra ili tako nešto. Na pripremama smo vidjeli da to ide u pravom smeru i to protiv jačih ekipa, pošto volim da igramo sa jačima i po cenu poraza. Već tada su se vidjele dobre naznake“.

Ekipa FMP-a trenutno zauzima četvrto mjesto u ABA ligi sa šest pobjeda i dva poraza.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime