Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

U današnjim mečevima prvog kola Svjetskog prvenstva u snukeru, Nil Robertson je savladao Venba Lianga sa 10:3 u frejmovima, a Džejmi Džons je rezultatom 10:4 pobijedio Stivena Megvajera.

Robertson je sjajno otvorio takmičenje i bez većih problema prošao u narednu fazu.

Australijanac je poveo sa 2:0 u frejmovima, Liang je smanjio na 2:1, ali treći igrač svijeta je potom ušao u mnogo bolji ritam i do kraja povećao, te relativno lagano sačuvao prednost i u konačnici slavio sa 10:3.

Meč je završio sa tri senčurija, imao je brejkove od 108 u četvrtom, 100 u desetom i 110 poena u 12. frejmu, a treba pohvaliti i brejk Kineza od 126 poena u devetom frejmu.

Džons, trenutno 69. snukeraš na svjetskoj rang listi, priredio je iznenađenje savladavši Megvajera.

Na početku, činilo se da sve ide po planu za favorita, koji je poveo sa 3:0. Ipak, Velšanin je dodao gas i preokrenuo na 4:3, Megvajer je poravnao na 4:4, ali Džons je zatim ušao u sjajnu seriju i narednih šest frejmova riješio u svoju korist, te si rezultatom 10:4 obezbijedio plasman u predstojeću rundu.

U preostala dva završena susreta, 21-godišnji Jan Bingtao je pobijedio Martina Gulda sa 10:6, a Dejvid Gilbert je rezultatom 10:4 nadjačao Krisa Vejklina.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime