Toni Čolina za MeridianSportBH: "Bio je stvarno fenomenalan i izvukao je ovu utakmicu"

Trener Izviđača Toni Čolina poslije pobjede nad ekipom Gradačca dao je izjavu za MeridianSportBH.

Rukometaši Izviđača savladali su ekipu Gradačca rezultatom 36:32 (18:18) u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Utakmica je bila zanimljivia sigurno za gledatelje, ali za mene je bila turbulentna. U odbrani smo bili katastrofalni, bili smo predaleko i tako smo dopustili igračima Gradačca da ulaze u šanse. Dopustili smo im da bez kontakta i bez pritiska i bez agresije dolaze do našeg gola. To ne smijemo da sebi dopuštamo nigdje ako mislimo pobjeđivati, a pogotovo ne protiv ovako korektnog Gradačca. Od 52. minute pa do kraja igrali smo pravi rukomet kakav možemo igrati. Odbrana u tim momentima bila jejaka i čvrsta i tako smo zabili lagane golove”izjavio je Čolina pa dodao:

“Sa druge strane pohvalio bih Dijana Ćeška za njegov doprinos u odbrani, bio je stvarno fenomenalan i on je izvukao ovu utakmicu u odbrani koliko god izgledalo 30 primljenih golova na semaforu. Nakon dva treninga napokon nam se pridružio i Miloš Kos i šta reći dodatno, vidjeli ste sve na terenu od njega”.

Colina
Foto: Rukometni savez Bosne i Hercegovine

Izviđač ove sezone ima problema na gostujućim utakmicama, a ostvarili su samo dvije pobjede na strani. Sljedeća utakmica očekuje ih u Doboju protiv ekipe Sloge.

“Moramo više energije da unesemo u utakmice na gostujućim parketima. Moramo biti i pametni, jer ako se sjećamo i prošle godine imali smo katastrofalna suđenja na gostovanjima. Prošle godine smo to uspjeli prevazići, ali evo ove godine nismo toliko spremni na sve. Ja vjerujem da ćemo u Doboju odigrati mušku utakmicu i da se svi možemo pogledati u oči poslije nje”završio je Čolina.

Narednu utakmicu Izviđač će igrati protiv Sloge u Doboju, a Gradačac će dočekati Bosnu iz Visokog.

Postavi odgovor