Trinkijeri: "Ivanović je vrhunski trener; Da je bilo pravde, Partizan bi igrao fajnal for"

Doskorašnji trener Bajern Minhena, Andrea Trinkijeri, prokomentarisao je dešavanja u redovima Crvene zvezde Meridianbet i Partizana.

Bivši šef struke Partizana govorio je o smjeni Duška Ivanovića, ali i ambicijama crveno i crno-bijelih u novoj sezoni.

“Uvijek mi je žao kada se promijeni trener, još dramatičnije poslije četiri, pet kola ili čak na pripremama. Mislim da nemam nemam nijedan komentar, samo posmatram situaciju, i jako je teško biti trener u Evroligi. Ambicije su ogromne. Ima 16 ekipa koje žele u plej-of i te ambicije su stavile ogroman pritisak na trenera i padaju kao muve”  rekao je Trinkijeri za “BH Basket” i dodao:

“Duško Ivanović je vrhunski trener. Trebalo mu je četiri dana da nađe posao, a ne tri godine. Otišao je da radi gdje ga poznaju, gdje znaju njegove mane i talente. Svi imamo mane… To je ljudski. Najvažnije kada potpišeš trenera šta će taj trener donijeti ekipi. Više ne postoji: ‘Ovo je moj sistem i radićemo kako ja kažem’. Ako imaš ekipu od deset mladih igrača treniraćeš jedan sistem, iskusne sa drugim sistemom”.

Zvezda i Partizan su uoči sezone najavljivali najviše domete, čak i napad na Fajnal-for Evrolige.

“Ko to zna? Ja ne znam! Vi znate. Koji je taj sistem da ideš sigurno na Fajnal-for. Ono što se kaže je jedna stvar, a ono kako se reda nije ista stvar. Mislim da Partizan ima dobar kostur, još traže igrače, ako su se dogovorili sa Venecijom onda su doveli igrača koji je u Njemačkoj igrao fantastičnu sezonu… Mislim da nisu pronašli zamjenu za Lesora. Možda Lesor nije najbolji centar u Evroligi, ali je za Partizan igrao kao najbolji centar. Jer motivacija koju daju navijači, on je igrao 120 odsto bolje nego ikad u svojoj karijeri. Nedostaje Egzum” – kazao je Trinkijeri, koji je poručio i to da je bilo sportske pravde, Partizan bi prošle sezone igrao završni turnir elitnog takmičenja.

Postavi odgovor