Tuka
printscreen

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka obratio se javnosti nakon izborenog finala Dijamantske lige, a posebno se osvrnuo na negativne komentare koji su se mogli pročitati.

Amelu Tuki ovo je bio prvi plasman u finale Dijamantske lige, a bosanskohercegovački atletičar istakao je da je ponosan na svoj uspjeh.

Još jednom ću ponoviti kako sam ponosan što sam uspio izboriti finale Dijamantske lige. Za one koji ne znaju, to je moje prvo dijamantsko finale i izuzetno sam ponosan na taj podvig, uprkos svim problemima, sa kojima sam se susretao”napisao je Tuka pa dodao:

“Ne mogu reći da me nije zaboljelo kada sam pročitao: ‘Tuka tek sedmi, Tuka tek šesti’! Jeste, zaboljelo me je, jer to sedmo mjesto je meni donijelo plasman u finale, gdje se mogu plasirati samo najbolji na svijetu, a Bosna i Hercegovina će u tom finalu imati mene i ja ću opet staviti srce na svoj grb, jer je to moja zastava, koju sa ponosom nosim”.

Bosanskohercegovački atletičar se potom osvrnuo na mlade atletičare pred kojima je vrijeme da se dokažu.

Radujem se finalu, a još se više radujem kada vidim koliko dječaka i djevojčica trenira atletiku i koliko im znači podrška aktivnih sportista. Zato, nemojte zbog te dječice, koja tek trebaju zavoljeti ovaj sport i napraviti rezultate za Bosnu i Hercegovinu, govoriti kako je neko tek šesti ili tek sedmi… I dalje je bolji od stotine njih, koji bi sve dali da su na tom mjestu… Eto, ne zamjerite. Voli vas Amel” – zaključio je Tuka.

Bh. atletičar je u trkama na 800 metara Lozani i Parizu osvojio šesto, odnosno sedmo mjesto.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime