Foto: Srdjan Stevanovic/StarSport

Jedan od najčuvenijih seminara za košarkaške trenere u svijetu ”Beogradska košarkaška klinika” od sada će nositi ime legendarnog Dušana ”Dude” Ivković, saopštilo je danas Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS).

Protekle dvije decenije ”Beogradska košarkaška klinika” okupila je sve najznačajnije domaće košarkaške stručnjake, a predavanja su držali i vrhunski NBA treneri poput Grega Popoviča, Lerija Brauna, Majka Dantonija Dona i Donija Nelsona, Dela Herisa, Sten Van Gandija i drugih.

Među predavačima su bili i najistaknutiji evropski stručnjaci poput Etorea Mesine, Aita Garsije, Đoana Plaze, Dimtrisa Itudisa i drugih.

Beogradska košarkaška klinika, U čast Dude Ivkovića: Beogradska košarkaška klinika dobija novo ime
(credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Upravo je Dušan Ivković bio jedan od najzaslužnijih za pokretanje cijelog tog projekta, čime je ovaj trenerski seminar stekao ogroman ugled u svijetu.

”Sve to Ivković je predano radio uz podršku UKTS kako bi se omogućilo što bolje stručno usavršavanje naših trenera, što je smatrao jednim od ključnih faktora za dalji razvoj košarke na ovim prostorima” – navodi se u saopštenju.

Pripreme za narednu Beogradsku košarku kliniku ”Dušan Ivković” su uveliko u toku, a kako iz UKTS-a najavljuju, među predavačima bi trebalo da se ponovo nađu i neka istaknuta trenerska imena iz NBA lige.

Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije i jedan od najboljih trenera u istoriji svjetske košarke preminuo je 16. septembra u Beogradu u 78. godini.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime