Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trener srpskog taekvondo tima Dragan Jović izjavio je “B92” da će se na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine u timu naći nova lica, ali je i otkrio koja će od trenutnih taekvondoistkinja biti dio tima.

Milica Mandić je odlučila da se povuče nakon osvajanja zlata u Tokiju, a Jović je rekao da će se ta praznina morati popuniti, a ono što je posebno obradovalo javnost u Srbiji jeste to što je otkrio da će Tijana Bogdanović, koja je u Tokiju osvojila bronzanu medalju, učestvovati i na narednim Igrama.

“Tijana će biti tu još najmanje jedan olimpijski ciklus. imamo još novih takmičara i u mom klubu i van njega. Mislim da ćemo u Parizu imati novu ekipu koja će biti spremna. Da nastavimo ovo što smo započeli” rekao je Jović te dodao da više nema važnost to iz koje zemlje koji takmičar dolazi:

To je možda bilo značajno ranije. Taekvondo je postao globalan, olimpijski sport. Upravo je zbog toga postao olimpijski. Svjetska taekvondo federacija ima 211 članica, više nego Ujedinjene nacije. Vidjeli ste odakle sve imate osvajače medalje. Tijana je pobijedila i Kineskinju i Japanku, Milica Korejanku. Ponekad pobijede i one nas. Više nije bitno iz koje si zemlje. Bitno je da si spreman, da imaš tim oko sebe i da znaš šta radiš. Mi to pokazujemo godinama unazad” – zaključio je trener srpskog taekvondo tima.

Jović je predvodeći srpski taekvondo tim učestvovao na trima Igrama, pri čemu ima četiri medalje: dva zlata sa Milicom Mandić i srebro i bronzu sa Tijanom Bogdanović.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime