Foto: Printscreen

Usik se prvobitno trebao boriti sa Čisorom 23. maja, ali borba je odgođena zbog virusa korona. Za novi termin je određen 31. oktobar a mjesto održavanja uskoro će biti potvrđeno.

Nakon što je postao neprikosnoveni kralj u teškoj kategoriji, Usik cilja sve svjetske pojaseve u teškoj kategoriji i pobjeda će ga držati na putu za obaveznu borbu za naslov WBO-a sa prvakom, Antoni Džošuom.

Ali, Usik prvo mora savladati Čisoru, koji je u julu 2019. godine pobjedio Artura Spilku. Samo godinu dana nakon nevjerovatnog nokauta kojim je izvojevao pobjedu protiv Karlosa Takama u osmoj rundi, na istom mjestu.

Stvarno mi je nedostajao boks. Naporno radim u svom trening kampu kako bih 31. oktobra prikazao spektakularnu predstavu. Očekujem pravi test u Dereku – snažan je, žilav i izdržljiv. Stvarno je velik momak i snažno udara– hvalio je svog protivnika Usik.

Zdravo, Usik. Spremna sam za tebe! Bio sam spreman za tebe cijelu godinu. To je moj domaći teren i nakon tako teške godine za sve, prirediću britanskoj javnosti zabavu za Noć vještica koju zaslužuju i konačno se osvetiti za mog prijatelja Tonija Belevu” – rekao je Čisora.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime