Foto: Šahovski savez RS

Danas je u Banjaluci završen i Međunarodni A turnir šahistkinja povodom 8. marta – Dana žena.

Nakon četiri dana neizvjesnih borbi, šampionsku titulu osvojila je srpska velemajstorica Irina Čoluškina sa 6,5 osvojenih poena iz 7 partija.

Ova šahovska legenda je bila i nekadašnji pobjednik prvenstva SSSR-a za žene, kao i tri puta osvajač zlatnog odličja na prvenstvima Jugoslavije za žene.

Isti broj poena, ali slabije dodatne kriterijume je na drugom mjestu osvojila Radmila Kovačević iz Srbije. Bronzana medalja je pripala Barbari Skuhala iz Slovenije, dok je četvrtu poziciju zauzela olimpijska reprezentativka BiH Maša Maksimović.

Sve takmičarke su nagrađene novčanim nagradama i simboličnim poklonima. Nagrade je uručio Mario Đuran – pomoćnik ministra za sport Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

Čoluškina, Velemajstor Irina Čoluškina pobjednik šahovskog Međunarodnog A turnira u Banjaluci
Foto: Šahovski savez RS

Šahovski savez Republike Srpske je na A i B turniru tokom četiri dana u Banjaluci ugostio ukupno 47 šahistinja iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i BiH, koje su se borile za ukupan nagradni fond od 3,370 KM.

Treba naglasiti da je Olimpijska reprezentativka BiH Sara Jaćimović pobijedila na B turniru, na kojem je ostvarila fišerovski rezultat – sedam pobjeda u isto toliko partija.

Tehnički organizator je bio šahovski klub GAMBIT Banjaluka. Direktor takmičenja je Aleksandar Kovač, dok su pravdu dijelili IA Vlado Stojanović – glavni sudija i FA Nemanja Šipka – zamjenik glavnog sudije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime