Photo by Christian Petersen/Getty Images

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić izjavio je za ESPN da je pokušao da kupi zalihe neiskorišćenih vakcina i da ih pošalje u Bosnu i Hercegovinu, ali mu to nije zakonski omogućeno.

“Oni imaju donacije, ali nema ih dovoljno da bi se vakcinisalo cijelo stanovništvo. Pokušao sam da ih kupim za cijelu zemlju. Obezbijedio sam novac, imao sam plan, sve. Ali i dalje ne možemo to da uradimo. Čak i da nađemo vakcine, američki zakon nalaže da one ne mogu da se prodaju sve dok domaće stanovnoštvo ne bude kompletirano” izjavio je bosanskohercegovački košarkaš pa dodao:

“Sve zemlje se pate, a Sjedinjene Američke Države koje su broj 1 u svijetu imaju vakcine, a ljudi neće da se vakcinišu. Imam osjećaj da čovječanstvo propada, jer bi sve zemlje trebalo da dobiju te vakcine, zar ne”?

On se osvrnuo i na tragičan slučaj u porodici koji mu se nedavno dogodio, a koji se tiče smrti njegove bake:

“Nakon 17 dana je prebolovala koronu, a dva dana nakon toga je dobila srčani udar. To je bilo zaista nevjerovatno” dodao je košarkaš Portlanda.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i košarkaš Portlanda još jednom je pokazao veliku humanost željom da zalihe neiskorišćenih vakcina kupi za narod kojima su te zalihe neophodne.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime