Foto: aba-liga.com

Selektor reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić najavio je povratak naturalizovanih igrača u nacionalnu selekciju, prenose “Sportske novosti”.

Hrvatska nije uspjela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju pošto je doživjela debakl u kvalifikacijama održanim u Splitu, pa se nakon toga mnogo govorilo o eventualnoj ostavci selektora Mršića, ali i o povratku stranih igrača u reprezentaciju.

“Mogu potvrditi da ćemo ići u smjeru dovođenja stranca, ako nađemo igrača za kojeg ćemo procijeniti da nam može pomoći. To je i jedan od razloga zašto su u Savezu htjeli da ostanem samo na ovoj funkciji”rekao je selektor Hrvatske pa dodao:

“Vidjećemo, važno je da taj igrač može biti pri ruci i za te kvalifikacije, kao i za one u februaru. Tada opet nećemo moći računati na igrače iz NBA lige i Evrolige”, – bio je jasan Mršić.

Naredno okupljanje hrvatske košarkaške reprezentacije planirano je za kraj novembra kada bi trebalo da počnu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, pa ostaje da se vidi da li će se već tada na Mršićevom spisku naći neki strani košarkaš.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime