Foto: Printscreen

Mauro Venji, direktor “Điro d’Italija” trke, bio je ljut nakon što je za danas predviđena etapa od 251 kilometar od Morbenja do Astija skraćena za više od 100 kilometara nakon pobune vozača. On je naveo da će se otkriti ko je kriv za učinjeno djelo i da će odgovarati za to.

Etapa broj 19 skraćena je bez pristanka direktora i glavnih čelnika događaja. “Điro d’Italija” je ponovo upala u haos nakon što je pobuna biciklista natjerala još nepoznata lica da skrate etapu od 251 kilometra, te da se prvih 100 kilometara pređe autobusom.

Jako sam uzrujan zbog načina na koji se ovo dogodilo. To nije pravi način za rješavanje problema sa kojima se danas susrećemo. Mislim da će biti razgovor sa detaljima, jer mislim da to nije bilo fer prema trci, prema ljudima koji žele gledati trku” – rekao je Venji za “Eurosport.

Poslije izvještaja da su biciklisti na koljenima i da zagovaraju prekid ovogodišnjeg izdanja trke, direktor je rekao da se taj prijedlog odbio.

Nismo prihvatili prijedlog vozača, nastavili smo “Điro d’Italija”. Ovo što se dogodilo danas baciće u sjenku sve što smo preduzeli po tom pitanju. To se dogodilo kad se vozači nisu pojavili na startu. Neko će platiti za skraćivanje etape.” – govori direktor događaja. 

Valja spomenuti da je Jozef Černi trijumfovao na skraćenoj verziji 19. etape.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime