avdić
Foto: rkkrivaja.com/

Krivaja iz Zavidovića dočekuje ekipu Konjuha u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. U razgovoru za RK Krivaja TV šef stručnog štaba Krivaje Enes Avdić se osvrnuo na protivnika iz Živinica, ali i načinu pripreme za taj meč.

Momci iz Zavidovića se vrijedno pripremaju za meč protiv Konjuha, a trener Avdić kaže kako pripreme za ovaj okršaj nisu drugačije od priprema za bilo koji drugi meč.

“Priprema je standardna, bilo je par uvodnih treninga i video analiza protivnika. Sa tim bi želio da kažem da nema nikakve posebne pripreme , radimo i treniramo standardno kao pred svako kolo”kazao je Avdić.

Enes, (VIDEO) Enes Avdić: “Očekujem jednu jako tešku i tvrdu utakmicu”
Foto: RK Krivaja/Facebook

Prednost za Krivaju je ta što su oni protiv svojih protivnika za vikend već odigrali dva meča tokom pripremnog perioda. U obe utakmica ekipa iz Zavidovića je slavila nad Konjuhom.

“Sa igračima sam već obavio razgovor pred meč. Mislim da će ovo biti jako psihološki teška utakmica, jer smo ih već dva puta pobijedili na pripremama”osvrnuo se šef stručnog štaba Krivaje.

Konjuh je tokom tekuće sezone koja je tek napočetku imao šarenoliku formu. Naime u prvih pet kola su ostvarili poraz, dvije neriješene utakmice, ali i dvije pobjede. Avdić je tokom razgovora podijelio mišljenje o svom subotnjem protivniku.

“Ekipa Konjuha igra sve bolje i bolje. Oni su u rezultatskom usponu i samim tim očekujem jako tešku i tvrdu utakmicu na domaćem terenu”izjavio je Avdić.

Za sam kraj razgovora Avdić je prokomentarisao i atmosferu koja okružuje ekipu Krivaje pred utakmicu koja je zakazana za subotu.

“Motivisani smo, sve ide jednim normalnim tokom. Tokom utakmice u Trebinju su nam se povrijedila dva igrača, ali biće spremni za predstojeći okršaj” zaključio je trener Krivaje.

Meč između Krivaje iz Zavidovića i Konjuha i Živinica je zakazan za subotu u 18:00h. Meč će se odigrati u “Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime