(VIDEO) Junaković i Jelčić najavili turnir ABA 2 lige u Širokom

Široki Brijeg će od 18. do 22. decembra biti domaćin trećeg turnira ovosezonskog izdanja ABA 2 lige.

Tim povodom, medijima su se na pres konferenciji juče obratili košarkaš Martin Junaković i predsjednik HKK Široki Igor Jelčić.

“Imamo dobre rezultate u ovoj sezoni, i dati ćemo sve od sebe da pobijedimo i da ostanemo u vrhu ABA 2 lige. Moramo biti maksimalno angažirani i protiv Pelistera i protiv Heliosa koje su dobre momčadi, a doveli su i dobre strance, a tu je i naš Jure Planinić. Moramo držati intenzitet svih 40 minuta uz fizički dio koji je jako bitan. Pozivam publiku da nas dođe podržati jer je lakše igrati uz njih” – poručio je Junaković.

“Sve je spremno za ovaj turnir, pozivam publiku da nas dođe podržati u što većem broju, biti će i nagradna igra. Cijena pojedinačne ulaznice je 10 KM, dok je paket ulaznica za obje utakmice 15 KM, za djecu je slobodan ulaz. Nadamo se dobroj posjeti i pobjedama naše momčadi” – istakao je Jelčić.

Široki će 18. decembra od 18h igrati protiv Pelistera, a dva dana kasnije od 21h protiv Cedevite Junior. Kompletnu pres konferenciju možete pogledati u nastavku.

Postavi odgovor